maanantai 26. tammikuuta 2015

Granaattiomenatabbouleh

Granaattiomenasta, sitruunasta, mintusta, kurkusta ja kuskusista – niistä on hyvä tabbouleh tehty. Kun sen kylkeen vielä tekaisee falafelit, saa vatsan täydeltä idän ihmeitä.



Granaattiomenatabbouleh

(neljälle syömärille runsaaksi lisukkeeksi)

3,5 dl kuskusia
vettä
yhden granaattiomenan siemenet
yhden sitruunan mehu
ruukullinen tuoretta minttua
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
(fetaa)


Voit tehdä tabbouleh'n jo hyvissä ajoin tekeytymään.

Keitä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kypsä kuskus haarukalla irtonaiseksi ja anna jäähtyä.

Operoi granaattiomena: halkaise se kahtia ja nakuta siemenet lusikan avulla pieneen kulhoon. Halkaise kurkku ja poista vetinen siemenosa. Leikkaa kurkku pienehköiksi kuutioiksi. Silppua minttu.

Kaada jäähtynyt kuskus suureen kulhoon. Sekoita joukkoon granaattiomenan siemenet, kurkut ja minttu. Purista sekaan sitruunan mehu. Lorauta joukkoon öljyä sopivasti niin, ettei tabbouleh jää liian kuivaksi. Rouhaise joukkoon mustapippuria ja lisää suolaa tarpeen mukaan. Halutessasi voit murustella joukkoon myös fetaa.

Anna salaatin maustua kylmässä jonkin aikaa ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti