sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Pääsiäispöydässä: karitsapyöryköitä ja tabboulehia





Tänä vuonna lammaspaistin sijaan uuniin menivät karitsapyörykät Lähi-idän mausteilla. Niitä komppasivat tabbouleh ja turkkilainen jukurtti. Suosittelen kokeilemaan – muulloinkin kuin pääsiäisenä.


Karitsapyörykät


500 g karitsanjauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja
1 dl maitoa
100 g fetaa
juustokuminaa
oreganoa
paprikajauhetta
cayennepippuria
suolaa
mustapippuria
tuoretta minttua silputtuna

Liota korppujauhoja hetki maidossa. Silppua sipuli ja paista se pannulla. Pieni myös valkosipulinkynsi.

Sekoita kaikki aineosat keskenään. Voit paistaa pannulla pienen koepalan tarkistaaksesi, että mausteet ovat kohdallaan.

Pyörittele pyörykät ja laita pellille. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti