maanantai 9. joulukuuta 2013

Kanaa Marian tapaan

Tähän ruokaan sain idean ja inspiraation syyskuiselta Granadan matkalta. Silloin illastimme ihanassa italialaisessa ravintolassa nimeltä Viva Maria. Ravintola oli todella pieni ja tunnelmallinen: asiakaspaikkoja oli ehkä kahdeksan ja taustalla soi Italia-iskelmät. Maria, paikan pitäjä ja ainoa työntekijä, hurmasi niin persoonallaan kuin keittotaidoillaankin. Tarjolla oli aitoa italialaista kotiruokaa, joka helli makuhermoja ja vatsaa. Söin pääruoaksi parmankinkulla ja juustolla täytettyä kanafilettä, joka  tarjottiin paahdetun mangoldin ja tomaatin kera. Yhdistelmä oli taivaallinen ja vannoin tekeväni sitä vielä itsekin.

Kotikokeilu onnistui ihan mallikkaasti, vaikkei meillä olekaan uunia käytössä. Paahdetun mangoldin sijaan söimme kanarullia caponatan kanssa. Tuntui kuin olisimme palanneet taas Granadaan tai ehkä oikeammin matkanneet jonnekin päin Italiaa. Oli huikean hyvää. Eläköön Maria!

Ilmakuivatulla kinkulla ja juustolla täytetyt kanarullat


mahdollisimman ohuita kanafileitä
ilmakuivattua kinkkua (parmankinkkua tai serranoa)
jotakin juustoa (esim. emmentalia tai goudaa)
tuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria

lankaa tai pieniä tikkuja rullien sitomiseen

Leikkaa juustosta pitkulaisia paloja. Ripota kanafileiden päälle hiukan suolaa ja mustapippuria. Aseta sitten kunkin kanafileen päälle kinkkusiivu, juustopala ja basilikan lehti. Kääri kanafileet rullalle ja kiinnitä rullat joko pienellä cocktail-tikulla tai langalla.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuumenna pannulla öljy ja käytä kanarullia pannulla, niin että ne saavat vähän paistopintaa ja  väriä. Aseta kanat pellille tai vuokaan, rouhaise vielä hiukan suolaa ja pippuria päälle ja laita ne uuniin kypsenemään. (Jos kanafileet ovat oikein ohuita, kypentäminen voi onnistua myös pannulla.) Koristele ennen tarjoamista vielä basilikan lehdillä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti