torstai 19. joulukuuta 2013

Madridin lempparit

Tällaisessa hektisessä suurkaupungissa näkee joka päivä uuden kahvilan tai ravintolan, jossa voisi pistäytyä. Pian uutudenhurman jälkeen alkaa kuitenkin kaivata paikkoja, joihin kiinnittyä. Sellaisia tuttuja ja turvallisia, omia vakkaripaikkoja. Sellaisia, joissa baarinpitäjäkin jo tunnistaa ja kysyy, mitä ihan oikeasti kuuluu. Silloin sitä vasta tajuaa, että ihan oikeasti asuu ja elää Madridissa. 

Nämä ovat olleet niitä paikkoja, joihin minä olen palannut yhä uudestaan. Ja joihin varmasti palaan, sitten kun joku päivä taas tulen Madridiin.

La Musa


Inspiroiva ja innovatiivinen La Musa edustaa fuusiokeittiötä, jossa espanjalaiset perinteet kohtaavat esimerkiksi itämaiset maut. Kolme ruokalajia sisältävä päivän lounas maksaa 11,50. Viikon lounasmenut julkaistaan aina maanantaisin twitterissä. 

La Musa on oikeastaan kolmen ravintolan klikki. Yksi ravintoloista on Latinan kaupunginosassa, kun taas kaksi muuta sijaitsevat Malasañassa. 

La Musa on myös mukava paikka istuksimiseen. Alkusyksystä kävimmekin muutaman kerran La musa Latinan terassilla vilvoittelemassa aperol spritzeillä.

La Musa Latina: Costanilla de San Andrés, 12
La Musa Malasaña: Calle de Manuela Malasaña, 18
Ojalá: Calle de San Andrés, 1


Kulta-ahventa ja paprihöystöstä La Musa Latinassa.


La Musa Malasañan sisustusta.





















mmm_US


mmm_US on oivallinen paikka käydä yksillä, kahvikupillisella tai ihan murkinalla. Tosin koskaan ei tiedä, mitä siellä milloinkin on tarjolla. Seinän pitkään viiniluetteloon ei kannata uskoa. Tiskillä näytillä oleva pienehkö valikoima pitää kuitenkin yleensä sisällään muutamaa parempaa olutta, yhtä puna- ja valkoviiniä sekä pohjois-espanjalaista siideriä (mikä ei ole itsestäänselvyys tällä seudulla). Ensimmäisellä kerralla baarimikolla oli korkkiruuvi kateissa ja meillä jäi siksi sillä kertaa siideri maistamatta. Mutta se ei meitä karkottanut; päinvastoin paikka sulatti sydämen. Vai olikohan niin,että sydämen sulattivat ne tapaksina tarjotut pienet kesäkurpitsapasteijat? 

mmm_US:n ruokalista on mielenkiintoinen ja kokeilunhaluinen. Yleensä tarjolla on paria salaattia, ehkä jotakin keittoa sekä kanaa tai kalkkunaa. Kokeilemisen arvoinen erikoisuus on Lola-burger: jauhelihapihvi kahden espanjalaisen munakkaan välissä.  Annokset maksavat 3,5-9 euroa. Jälkkäriksi suosittelen ehdottomasti paikan älyttömän hyvää porkkanakakkua.

mmm_US sijaitsee Plaza Mayorin tuntumassa, joten jos nähtävyydellä nälkä ja väsähdys yllättää, virkistystä voi hakea täältä.  

mmm_US: Calle Duque de Rivas, 5




























[h]arina

[h]arina on toinen lempikahviloistani (toinen on La rollerie, josta jo aiemmin kirjoitinkin). [h]arinassa viehättää seesteinen sisustus, vaaleat sävyt, kulunut puu, lämmin valo ja pieni patio. Tarkemmin ajateltuna paikassa on ehkä säväys skandinaavisuutta.

Kahvilasta voi myös ostaa mukaan vastaleivottua leipää. Ainakin oliivileipä oli tosi hyvä niin rakenteeltaan kuin maultaankin.

[h]arina sijaitsee Fuencarralin poikkikadulla. Se on siis hyvä paikka hiukan hengähtää shoppailun lomassa. Maitokahvin ja kinkkujuustokroisantin jälkeen olo onkin kuin uudella ihmisellä.

[ha]arina:  Augusto Figueroa, 2


Kahvi naisen tiellä pitää, ainakin tällainen kahvi tällaisen naisen.
Nam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti