tiistai 3. joulukuuta 2013

Tuhti ja täyteläinen chorizo-kikhernekeitto

Mikä sopisi paremmin kirpsakkaan talvipäivään kuin tuhti ja täyteläinen keitto: sellainen, jonka jälkeen olo on ihanan kylläinen ja raukea. Tämä chorizo-kikhernekeitto täyttää kriteerit, hurmaa makuaistin ja  valloittaa sydämen. Täydestä vatsasta ja lämpöisen raukeasta olotilasta huolimatta talviunet eivät enää houkuttele - eivät ainakaan ennen santsikierrosta.


Chorizo-kikhernekeitto


1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1 paprika
oliiviöljyä
chorizomakkara (n. 200 g)
3 dl käyttövalmiilta kikherneitä
400-500 g paseerattua tomaattia
vettä
1tl sokeria
ripaus chiliä
mustapippuria
kasvisliemikuutio
suolaa
loraus punaviinietikkaa

Tarjoiluun:
1 pkt mozzarellaa
tuoretta basilikaa


Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuori porkkana ja pilko se ja paprika.

Leikkaa chorizo kiekoiksi. Kuumenna kattila ja suorita chorizoille "rasvaimu": paista chorizoja kattilassa niin, että ylimääräinen rasva irtoaa. Kaada chorizot hetkeksi talouspaperille, kaada irronnut rasva pois ja kuivaa kattila.

Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja kuullota siinä ensin sipulit. Lisää hetken päästä porkkanat ja paprikat ja paista pari minuuttia. Heitä joukkoon myös chorizot.

Kaada kattilaan paseerattu tomaatti ja vettä tarpeen mukaan. Lisää keitokseen sokeri ja kasvisliemikuutio. Mausta chilillä, rouhitulla mustapippurilla ja punaviinietikalla. Keitä noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä. 

Kun porkkanat ja paprikat ovat pehmenneet, lisää kikherneet keittoon. Anna porista hiljalleen vielä kymmenisen minuuttia. Tarkista lopuksi, kaipaako keitto vielä suolaa. Tarjoile tuoreen basilikan ja revityn mozzarellan kanssa.

(Alkuperäinen resepti Glorian ruoka&viini -lehdestä, ks. täältä)








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti