tiistai 13. toukokuuta 2014

Täyttävä kanaohrasalaatti



Voi nam! Tästä kaapin tähteistä tehdystä kanaohrasalaatista tuli uskomattoman maukasta. Kaiken lisäksi se oli sekä täyttävää että terveellistä - siis juuri sellaista, mitä ihminen lounaakseen kaipaa.  






















Kanaohrasalaatti


keltainen paprika
munakoiso
oliiviöljyä
valkoista balsamiviinietikkaa
kanaa (suikaleena tai fileenä)
2 dl ohraa
kasvisliemikuutio
kirsikkatomaatteja
aurinkokuivattuja tomaatteja
tuoretta basilikaa
n. 100 g fetaa
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria


Voitele uuninkestävä vuoka oliiviöljyllä. Pilko munakoiso ja paprika sopiviksi lohkoiksi ja laita ne vuokaan. Pirskota päälle vielä oliiviöljyä ja valkoista balsamiviinietikkaa. Mausta kevyesti mustapippurilla sekä suolalla. Sekoita ja laita 200-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi tai kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Kääntele varovasti paistamisen puolivälissä.

Keitä sillä välin ohra kasvisliemikuution kanssa. Paista kanat pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla.
Pilko valmiiksi sekä aurinkokuivatut että kirsikkatomaatit. Kuutio feta.

Kun munakoiso ja paprika ovat kypsyneet, kokoa kaikki ainekset samaan astiaan. Revi joukkoon basilikan lehdet. Lorauta halutessasi joukkoon hiukan oliiviöljyä ja purista sekaan puolikkaan sitruunan mehu. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti