maanantai 23. kesäkuuta 2014

Kesäinen tomaatti-mozzarellasalaatti


Kesän simppelein lisukesalaatti syntyy tomaatista, mozzarellasta ja basilikasta, jotka ovat kuin luotuja toisilleen. Tätä kannattaa tehdä ehdottomasti nyt, kun kotimaisetkin tomaatit hehkuvat punaisina ja maistuvat makeillta.


















Tomaatti-mozzarellasalaatti


tomaatteja
mozzarellaa
puoli ruukkua basilikaa
oliiviöljyä
punaista balsamiviinietikkaa
mustapippuria 
suolaa

Siivuta tomaatit ja rouhi niiden päälle hiukan suolaa. Leikkaa myös mozzarella siivuiksi ja nypi basilikasta lehdet. 

Lado tomaatti- ja mozzarellasiivut sekä basilikanlehdet lomittain laakeaan astiaan. Rouhi päälle vähän mustapippuria. Lorota oliiviöljyä ohuena nauhana salaattiin ja pirskota päälle myös hiukan punaista balsamiviinietikkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti