tiistai 10. kesäkuuta 2014

Lisää raparperia: Ihana raparperihilloke




























Jatkan aloittamallani raparperilinjalla: nyt vuorossa on paahdettu raparperihilloke, jota tänäänkin lusikoin aamupalaksi maustamattoman jukurtin kanssa. 

Raparperihilloke on todella monikäyttöistä: yhdessä turkkilaisen jukurtin tai vaniljajäätelön kanssa se on raikas jälkiruoka. Se sopii lettujen väliin ja voin vain kuvitella, miten hyvää se olisi pannacotan kanssa (pitäisiköhän testata juhannuksena?).

Hilloke säilyy jääkaapissa ainakin reilun viikon.


Raparperihilloke


500 g raparperia
puolikas vaniljatanko
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1 tl raastettua inkivääriä
1 dl sokeria
0,5- 1 dl vettä

Kuori raparperit ja pilko ne. Laita palaset uuninkestävään vuokaan.

Leikkaa puolikas vaniljatanko pituussuunnassa halki ja raaputa siemenet raparperin päälle. Leikkaa myös tangon kuoret aivan pieniksi paloiksi ja heitä myös ne vuokaan.

Lisää loput ainekset ja sekoita. 

Paahda 200 asteessa noin 30 minuuttia välillä sekoitellen. Nautiskele lämpimänä tai kylmänä esimerkiksi jukurtin tai vaniljajäätelön kassa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti