perjantai 6. kesäkuuta 2014

Raparperitaivaassa

Raparperitaivas - sehän tämä alkukesä on meille kirpsakan herkun ystäville. Aina kesäkuussa tekee mieli tätä perintäistä raparperipiirakkaa, jossa on muropohja ja kermaviilitäyte. Minun muropohjaani tulee hiukan myös ruisjauhoja antamaan rustiikkista sävyä ja makua.

Hassua muuten, että eilen ostin ensimmäistä kertaa elämässäni raparperia. Aina ennen on raparperit löytyneet omasta tai vaarin kasvimaasta.



















Raparperipiirakka


Murotaikina:

100 g voita
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ruis- tai grahamjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
ripaus kardemummaa


Täyte:

8 dl raparperia paloiteltuna
2 dl kermaviiliä
1 kananmuna
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria


Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele raparperit valmiiksi. Voitele ja jauhota piirakkavuoka.

Tee murotaikina: Sekoita kuivat aineet keskekenään. Paloittele voi joukkoon ja nypi seosta, kunnes se on tasaista murua. Lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina jauhotetuin sormin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista piirakkapohjaa uunissa noin 5 minuuttia.

Sekoita sillä aikaa keskenään kermaviili, kanamuna ja sokerit. Ota piirakkavuoka uunista. Levitä raparperit pohjalle ja kaada päälle ranskankermaseos.

Paista uunissa noin 30 minuuttia, kunnes piirakka on saanut vähän väriä ja raparperit pehmenneet.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti