perjantai 17. lokakuuta 2014

Ihmeen hyvää: mustapapu-linssisalaatti



Hyville ja ruokaisille salaattiresepteille on aina tarvetta. Bongasin tällä viikolla Anton&Antonin sivuilta syksyisen linssisalaatin reseptin ja päätin kokeilla sitä. Lähtökohdiltaan salaatti vaikutti superterveelliseltä: tuoretta pinaattia, linssejä, mustapapuja, saksanpähkinöitä, oliiviöljyä sekä paahdettuja porkkanoita ja sipuleita. Tästä salaatista ei siis ainakaan puutuisi rautaa, proteiinia ja hyviä rasvoja!

Terveellisyys oli siis taattu, mutta niin oli makukin: salaatti oli suorastaan ihmeen hyvää. Kaiken kukkuraksi resepti sopii hyvin niin kiireiselle kuin penninvenyttäjällekin - tätä tehdessä säästää nimittäin aikaa ja rahaa. 

Tässä resepti aivan pikkuriikkisin muutoksin, alkuperäinen löytyy täältä. 

Mustapapu-linssisalaatti


250 g vihreitä linssejä keitettynä
1 tlk mustapapuja (käyttövalmiita)
4 porkkanaa
2 sipulia
100 g babypinaattia
kourallinen saksanpähkinöitä
valkoista balsamiviinietikkaa
oliiviöljyä
merisuolaa


Keitä linssit pakkausohjeen mukaisesti. Huuhtele mustapavut huolellisesti lävikössä ja valuta ne.

Pilko porkkanat ja lohko sipulit. Roiskuta niiden päälle hiukan oliiviöljyä ja valkoista balsamiviinietikkaa ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat sopivasti pehmenneet.

Kokoa ainekset yhteen. Kruunaa salaatti saksanpähkinöillä, lorauksella oliiviöljyä ja ripauksella merisuolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti