tiistai 4. marraskuuta 2014

Pimeneviin iltoihin ja pikkujouluihin: päärynä-sinihomejuustosalaatti


Syksyisellä salaattilinjalla jatketaan: tällä kertaa lautaselle ja parempiin suihin päätyi pähkinäinen päärynäsalaatti, jota sinihomejuusto pikantisti täydensi. Tämä salaatti sopii hyvin niin pikkujoulupöytään kuin pimenevien iltojen tunnelmointiinkin.
































Päärynä-sinihomejuustosalaatti
(2 annosta)


pari päärynää
(omena)
ripaus chilijauhetta
hunajaa
oliiviöljyä
tammenlehtisalaattia
kirsikkatomaatteja
aurinkokuivattuja tomaatteja
kourallinen pekaanipähkinöitä
sinihomejuustoa


Kastike

oliiviöjyä
valkoista balsamiviinietikkaa
hunajaa
mustapippuria
suolaa
lusikan kärjellinen dijon-sinappia


Pese päärynät ja omena ja lohko ne sopiviksi paloiksi, Laita pellille ja lorauta päälle hiukan oliiviöjyä ja hunajaa. Mausta ne ripauksella chilijauhetta ja mustapippuria. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes hedelmät ovat sopivasti pehmenneet.

Pese sillä aikaa salaatti. Halkaise tomaatit ja pilko aurinkokuivatut tomaatit pienemmiksi paloiksi. Hedelmien kypsyttyä kokoa salaatin ainekset yhteen ja murra päälle sinihomejuustoa.  Sekoita kastike ja kaada päälle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti