perjantai 7. marraskuuta 2014

Purtavaa perjantaiksi: maukkaat kana-avokadoleivät

Kana-avokadoleivät ovat ehdottomasti yksi maukkaimmista tavoista aloittaa viikonloppu. Rapeaksi paahdetut leivät sulkevat sisäänsä mehevää avokadoa ja kanaa sekä raikasta tomaattia. Palaset sitoo yhteen tulinen jukurttikastike  vähemmästäkin herahtaa vesi kielelle.    

Sriracha-villitys iski näiden leipien myötä myös meidän keittiöömme. Aiemmin olen sekoittanut leipien soossin turkkilaisesta jukurtista ja chipotle-kastikkeesta, mikä toimii myös mainiosti.    

Idean leipiin (niin kuin moneen muuhunkin herkulliseen juttuun) olen bongannut aikoinaan Eeva Kolun Voisilmäpeliä-blogista.  

Toivon kaikille rentoa ja maittavaa viikonloppua, mutta on pakko vielä varoittaa: näihin leipiin jää sitten koukkuun!




























Kana-avokadoleivät

(kahdelle)

2 kanan rintafileetä
suolaa
mustapippuria
avokado
tomaatti
leipää

kastike:

n. 1,5 dl turkkilaista / kreikkalaista jukurttia
sriracha-kastiketta maun mukaan
mustapippuria

(cocktail-tikkuja)


Paista kanafileet kypsiksi ja mausta ne mustapippurilla ja suolalla. Kanat kannattaa leikata pariin osaan, jotta syöminen on helpompaa.

Paahda leivät. Siivuta tomaatti ja avokado.

Sekoita kastike ja levitä sitä sekä leipien kansi- että pohjapaloille (kastiketta saa olla reilusti). Kokoa pohjan päälle kanaa, avokadoa ja tomaattia. Laita kansipala päälle ja tökkää halutessasi coctail-tikku pitämään leipää kasassa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti