keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

My blueberry days: Mustikkapiirakka

Mustikat ovat täällä! Näin helteellä ei ihan hirveästi huvita lämmittää uunia, mutta mustikkapiirakan takia olen valmis nostamaan asuntoni lämpötilaa entisestään.

Tällä kertaa kokeilin täytteessä ranskankermaa, jonka happamuus liittoutui pehmeästi mustikoiden ja fariinisokerin makeuteen. Sanalla sanoen: taivaallista.





Mustikkapiirakka ranskankermatäytteellä


Pohja:

100g voita
3/4 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria 
1 dl maustamatonta jukurttia 

Täyte: 
150 g ranskankermaa
2 munaa
3/4 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
n. 5 dl mustikoita 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lohko voi pienemmiksi palasiksi ja nypi ne kuivien aineiden kanssa taikinaksi. Lisää jukurtti ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin vetäytymään.

Voitele sillä aikaa pyöreä piirakkavuoka ja sekoita täytteen aineet keskenää. Ota levännyt taikina jääkaapista ja painele se tasaisesti vuokaan. Ripottele pinnalle hieman jauhoja, jotta taikina ei tartu käsiin. Kaada mustikat pohjan päälle ja lisää täyte. 

Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti