tiistai 15. heinäkuuta 2014

Täydellinen lohipasta


























Helposti ja nopeasti syntyville ruokalajeille on aina tilausta. Tämän lohipastan valmistuksessa ei kauaa nokka tuhise: veden voi ihan oikeasti laittaa heti tulille, jotta pasta on kypsää kastikkeen ollessa valmista. 

Limen ja lohen yhdistelmä on ihastuttavan raikas. Ateria on kevyt mutta täyttävä ja maistuu myös helteellä. Aika juhlavankin siitä saa lasillisella valkoviiniä. 



Lohipasta


(2-3 annosta)

esim. farfalle-pastaa
suolaa pastan keitinveteen

1 valkosipulikynsi
3 kesäsipulin vartta
loraus oliiviöljyä
tilkka vettä
2 dl ruokakermaa
1/2 kasvisliemikuutio
puolikkaan limen mehu ja kuori raastettuna
1 tl dijon-sinappia
rouhaus mustapippuria
150 g kylmäsavulohta
päälle rucolaa


Laita pastan keitinvesi kiehumaan ja heitä joukkoon suolaa. Lisää pasta ja keitä pakkauksen ohjeen mukaisesti. 

Pilko valkosipuli pieneksi ja silppua kesäsipulin varret. Kuullota niitä pannulla oliiviöljyssä. Lisää pannulle puolikas kasvisliemikuutio ja tilkka vettä. Anna liemikuution sulaa ja lisää sitten kerma, raastettu limen kuori ja mehu sekä sinappi. Rouhaise sekaan mustapippuria.

Siivuta kylmäsavulohi sopiviksi paloiksi ja lisää ne kastikkeeseen, kun pasta on kypsää. Valuta pasta ja sekoita se halutessasi kastikkeen joukkoon. Tarjoile rucolan kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti