torstai 26. syyskuuta 2013

Kevyempi remoulade-kastike

Pari viikkoa sitten iski kova remoulade-kastikkeen himo. Sen sammuttamiseksi ei tietenkään ollut kuin yksi keino: lähteä kauppaan ostamaan tarvittavia aineksia. Päätin kokeilla remouladen pohjana kermaviilin ja majoneesin sijaan kreikkalaista jukurttia, osittain käytännön syistä: kermaviiliä ei espanjalaisesta ruokakaupasta löydä, majoneesia kyllä sitäkin enemmän. Kreikkalaisesta jukurtista syntyikin oikein hyvä remoulade, joka kaiken lisäksi oli vähän perinteistä versiota kevyempi. Remouladea tuli tehtyä myös eilen kirjolohen ja parsan lisukkeeksi   ai että oli herkkua!

Kevyempi remoulade-kastike

200 g kreikkalaista jukurttia
1/2 pieni porkkana
1-2 pikku suolakurkkua
1 ihan pieni kesäsipuli
1 ihan pieni valkosipulinkynsi murskattuna
1 tl kapriksia
reilu tl dijonia
2 rkl tuoretta persiljaa
1/2 tl suolaa
mustapippuria

Pilko puolikas porkkana, suolakurkku, sipuli ja kaprikset minimaalisiksi kuutioiksi ja murskaa valkosipulin kynsi. Silppua persilja. Sekoita kaikki kreikkalaiseen jukurttiin ja mausta seos dijonilla, suolalla ja parilla rouhauksella mustapippuria. Anna kastikkeen makustua jääkaapissa vähintään tunnin ajan ennen tajoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti