maanantai 30. syyskuuta 2013

Punainen kikhernekeitto kovaan nälkään

Lähtötilanne: Järkyttävä nälkä. Katsotaan, mitä kaapista löytyy ja tehdään keitto.
Ongelma: Bataatti ei vaikuta syömäkelpoiselta. Onneksi on edes porkkanoita - vaan eipä olekaan, nehän loppuivat jo eilen.
Ratkaisu: Nälän voimin lähimpään kauppaan ja ostoskoriin paprikaa ja porkkanaa. Reilu puoli tuntia keittiössä hääräämistä.
Lopputulos: Yksinkertainen, yllättävän maukas, väriltään upea ja täyttävä soppa, jota on helppo muunnella omien mieltymystensä mukaan.

Punainen kikhernekeitto

3 porkkanaa
1 paprika
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
250 g kikherneitä
1 dl linssejä
1 limen mehu
paseerattua tomaattia
kasvisliemikuutio
Provencen yrtit -maustetta tms.
mustapippuria
(suolaa)
(pinnalle jotakin tuoretta yrttiä, esim. basilikaa tai persiljaa)

Pilko kaikki kasvikset. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota siinä ensin sipuli ja valosipuli. Lisää sitten paprika ja porkkanat kuullottumaan hetkeksi. Kaada kattilaan paseerattu tomaatti ja vettä, niin että kasvikset peittyvät. Heitä joukkoon kasvisliemikuutio ja jätä keittymään.

Valuta kikherneet ja huuhtele linssit (itse käytin ruskeita linssejä mutta punaiset sopivat myös). Lisää ne keittoon. Mausta mustapippurilla ja Provencen yrteillä. Anna keiton kiehua noin 20-30 minuuttia, kunnes porkkanat ja paprikat ovat pehmenneet sopivasti. Purista joukkoon limen mehu ja tarkista, kaipaako keitto vielä suolaa. Ennen tarjoamista keittoa voi kaunistaa entisestään esimerkiksi tuoreella basilikalla tai persiljalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti