perjantai 4. lokakuuta 2013

Ruhtinaallinen granaattiomena

Granaattiomenasta nimensä saaneella Granadan kaupungilla on aivan erityinen paikka sydämessäni. Kesti kuitenkin pitkään ennen kuin itse granaattiomena löysi paikkansa lautaseltani. Ensimmäisellä kerralla erehdyin syömään sitä raakana, jolloin se karvaudessaan oli kaukana makunautinnosta. Myöhemmin olen kuitenkin oppinut, että kypsä granaattiomena on viettelevän makea ja täydellinen pari esimerkiksi turkkilaiselle tai maustamattomalle jukurtille. Kaiken lisäksi sitä syödessä siliävät pienet rypytkin, sillä se sisältää hurjan määrän hyviä antioksidantteja.



Mistä sitten tietää, onko granaattiomena kypsä? Asian voi helposti testata painelemalla hedelmän kuorta: jos se antaa hiukan periksi ja ikään kuin napsahtelee, voit aloittaa valmistelut sen syömiseksi. Leikkaa granaattiomena halki. Seuraavaksi tarvitset pienen kulhon ja lusikan. Purista hedelmänpuolikasta kulhon yläpuolella. Näin saat enimmän osan hedelmän mehusta talteen ja pääset siistimmin käsiksi syötäviin siemeniin. Koputtele sitten granaattiomenan kuorta lusikalla niin, että siemenet putoavat kulhoon. Operaatio saattaa kuulostaa vaivalloiselta muttei lopulta vie kuin muutaman minuutin. Sitä paitsi pieni vaivannäkö palkitaan ruhtinaallisesti: granaattiomena on todellinen hedelmien jalokivi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti