Vähintään kerran tai pari kuussa
keittiöstäni leijuu parsakaali-kanawokin ruokahalua nostattava tuoksu. Niin
myös eilen. Tämän reseptin bongasin aikoinaan Eeva Kolun Voisilmäpeliä-blogista.
Parsakaali-kanawokki on simppeliä ja nopeaa voimaruokaa, joka täyttää vatsan ja
tekee olosta voittamattoman. Se pelastaa niin kiireisen arki-illan kuin laiskan
sunnuntainkin.
Ruoan salaisuus piilee siinä, että se on
samaan aikaan sopivan suolaista, pikkuisen tulista ja uskomattoman freesiä
syötävää. Parsakaalit kannattaakin kypsentää vain kevyesti niin, että ne vielä
rouskuvat hampaissa. Parsakaali-kanawokki on varsin ruokaisaa jo itsessään, mutta
lisukkeeksi voi keittää myös nuudeleita, riisiä tai ohraa. Kokeile ja
voimaannu!
Parsakaali-kanawokki
250 g kanan maustamatonta rintafilettä
2 valkosipulinkynttä
tuoretta inkivääriä raastettuna
1 keskikokoinen parsakaali
reilu kourallinen cashewpähkinöitä
1-2 rkl soijakastiketta
valkopippuria
chiliä
paistamiseen rypsiöljyä
Pilko kana ja valkosipuli. Napsi
parsakaali sopiviksi haukkapaloiksi ja raasta inkivääri valmiiksi.
Kuumenna
sitten öljy wokkipannussa tai suurehkossa paistinpannussa ja paista kana.
Siirrä lautaselle odottamaan.
Lisää
pannulle öljyä ja paista parsakaaleja koko ajan hämmennellen 5-10 minuuttia,
kunnes ne alkavat hiukan pehmetä. Lisää joukkoon valkosipuli, inkivääri ja
cashewpähkinät ja paista vielä pari minuuttia. Heitä vielä lopuksi pannulle
kanapalat sekä valkopippuri, chili ja soijakastike.
Tarjoile
joko sellaisenaan tai riisin, nuudelien tai ohran kanssa.
(Alkuperäinen resepti Eeva Kolun Voisilmäpelistä)
Kuulostaa ihan täydelliseltä arkiruualta! Ja voimaruualta eritoten! Ja niin monta mun lempparimakua! Me kokeillaan tätä heti. :--)
VastaaPoistaVitsit, oli pitkästä aikaa ihana tulla lukemaan tätä blogia, niin monta uutta ja innostavaa reseptiä. Ja nämä ohjeet on jotenkin niin sydämellisesti kirjoitettu, aina joku ihana tarina välissä. Tykkään. :--)
Terkkuja sumusateisesta Suomesta! Täällä on ihan tosi visto ilma, loskaa, vettä, räntää, toivottavasti siellä vähän lempeämpi.
Heippa! Huippua, että innostuit reseptistä :). Parsakaali-kanawokki on just oikea lääke vihmovia kelejä vastaan. Täällä on tosiaan kertomaasi verrattuna lempeämpää, vähän syksyn tuoksua ilmassa ja vielä ihania aurinkopäiviä.
Poista