sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Maukas munakoisosalaatti

Tykkään hurjasti erilaisista salaateista. Pienillä jutuilla niihin saa loputtomasti vaihtelua ja myös ruokaisuutta. Tässä salaatissa kokeilin ensimmäistä kertaa vuonankaalia, joka on muuten superterveellistä: se sisältää runsaasti muun muassa B-ryhmän vitamiineja ja jopa kolminkertaisesti C-vitamiinia tavalliseen lehtisalaattiin verrattuna. Pääosaan salaatissa kuitenkin nousee mehevä munakoiso, jonka makua täydentävät suolainen serranokinkku ja lempeä mozzarella. 

Munakoisosalaatti


vuonankaalia ja jotain muuta salaattilajia
pieni munakoiso
tomaatteja
paahdettuja paprikoita (purkista mutta voi toki paahtaa itsekin)
vihreitä oliiveja
serranokinkkua
mozzarellaa

kastike:

punaista balsamiviinietikkaa
oliiviöljyä
sopivasti juoksevaa hunajaa
rouhaus suolaa ja pippuria


Leikkaa munakoiso kiekoiksi ja paista ne oliiviöljyssä pannulla. Mausta munakoisokiekot suolalla ja pippurilla sekä tilkalla punaista balsamiviinietikkaa. Vaihtoisesti munakoison voi paahtaa uunissa. Tällöin laita munakoisoviipaleet, oliiviöljy, balsamiviinietikka ja mausteet vuokaan ja kypsennä niitä noin 20 minuuttia 200 asteessa. Kääntele paahtamisen aikana kerran tai pari varovasti. Jos paahdat paprikan itse, laita se munakoison kanssa samaan syssyyn kypsymään.

Pilko tomaatit, revi sekä mozzarella että serrano ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Tee vielä salaattikastike. Ota kaveriksi vielä jotakin hyvää leipää ja ei muuta kuin syömään.





2 kommenttia:

  1. Oi, nam! Tätä salaattia mekin kokeillaan ihan pian! Kuulostaa tosi herkulliselta. Tosin Espanjan kasvikset taitaa viedä voiton Suomen kasvihuonetomaateista... :--)

    Tosi kaunis tämä blogi muutenkin - ja ennen kaikkea hyvin kirjoitettu! Oi jee, taas yksi uusi lemppariblogi!

    VastaaPoista
  2. Ihana kuulla! Totta, tomaatit on täällä supermehukkaita, mutta kyllä Suomi-tomskuistakin varmasti hyvä tulee :).

    VastaaPoista