maanantai 7. huhtikuuta 2014

Blini-ilta

Reilu viikko sitten sekä paistoin että söin ensimmäistä kertaa elämässäni blinejä.  Koska en ole kauhean innostunut mädistä, lisukkeena toimi sen sijaan kylmäsavustettu lohi. Muina kylkiäisinä nautiskeltiin tietysti smetanaa, punasipulia ja suolakurkkua. Kokonaisuutta raikasti salaatti ja valkoviini.



































Blinit 

(n. 15 kpl blinipannulla)


3 dl kermaviiliä
15 g hiivaa
2 dl tattarijauhoja
1 tl sokeria
1 dl kuumaa maitoa
1 tl suolaa
1 rkl voisulaa
1 keltuainen
1 valkuainen

Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi. Liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Kohota taikinaa vähintään kaksi tuntia huoneenlämmössä tai pidempään jääkaapissa. 

Taikinan kohottua sekoita joukkoon kuuma maito, suola, voisula ja keltuainen. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja sekoita se viimeisenä helläkätisesti taikinaan. 

Paista taikinasta voissa paksuhkoja blinejä (blini-tai lettupannu ei ole välttämätön vaan homma onnistuu paremman puutteessa myös tavallisella pannulla).  

Tarjoile mädin tai kylmäsavustetun/graavatun lohen, punasipulin, suolakurkun ja smetanan kera.




2 kommenttia:

  1. Voi, me ollaan Sakarin kanssa unelmoitu blini-illasta! Meän pitää joskus pitää sellainen. Kesällä sitten? Haha, vaan ei taida blinit olla kesäisintä mahdollisinta ruokaa, mutta....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä ettei :)! Laitetaan vaan blineille kesäisemmät täytteet, kesäsipulia ja tuoretta kurkkua :D

      Poista