perjantai 22. marraskuuta 2013

Alkutalven feta-granaattiomenasalaatti

Granaattiomenakausi alkaa olla parhaimmillaan pohjoisella pallonpuoliskolla. Minua oli jo pitkään houkuttanut kokeilla, miltä talven kaunein hedelmä maistuisi salaatissa. Kun vielä viime viikkoina lehtien ruokasivut ja eri ruokablogit ovat täyttyneet erilaisista granaattiomenaresepteistä ja -vinkeistä, päätin viimein itsekin toteuttaa visioni alkutalven salaatista.

Alkutalven salaatti kaipaa lämpöä, siksi paahdetut munakoisot ja sipuli. Granaattiomenan makeutta korostaa fetan suolaisuus, kun taas saksanpähkinät antavat salaatille täyteläisyyttä. Maut sitoo yhteen granaattiomenan mehusta tehty kastike.

Granaattiomenan rubiininpunainen sävy tekee salaatista myös jouluisen. Tätä salaattia kelpaisikin tarjoilla pikkujouluissa tai miksei ihan joulupöydässäkin.


Feta-granaattiomenasalaatti


1 granaattiomena
1 pieni munakoiso
1 punasipuli
salanova- tai tammenlehtisalaattia
saksanpähkinöitä
fetaa

Salaatinkastike granaattiomenasta:

puolikkaan granaattiomenan mehu
punaista balsamiviinietikkaa
oliiviöljyä
hunajaa
suolaa
mustapippuria


Leikkaa munakoiso kiekoiksi. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paahda kiekot siinä. Mausta munakoisot paahtamisen loppuvaiheessa lorauksella punaista balsamiviinietikkaa sekä rouhauksella suolaa ja mustapippuria. Leikkaa punasipuli renkaiksi ja kuullota ne pannulla. Halutessasi voit lirauttaa sipuleillekin hiukan balsamiviinietikkaa.

Halkaise granaattiomena ja purista sen mehu talteen. Kopsuttele siemenet lusikalla irti granaattiomenan puolikkaista (tarkemmat ohjeet esimerkiksi täältä). Kokoa pestyt salaatinlehdet, munakoisot, sipulit, saksanpähkinät, feta ja granaattiomenan siemenet samaan kulhoon.

Tee lopuksi salaatinkastike. Käytä talteen ottamaasi granaattiomenan mehua. Lisää siihen oliiviöljyä, punaista balsamiviinietikkaa ja ripaus sekä suolaa että pippuria. Pehmennä kastikkeen makua hunajalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti