keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Kultaiset falafelit

Aurinkoa päivän pimeyteen voi hakea vaikka näistä falafeleista. Eivätkö olekin kuin kultaa lautasella? Seuraava ohje on määrien suhteen hiukan summittainen. Kannattaa siis luottaa myös omaan vaistoon ja makuaistiin falafeltaikinaa työstäessä.

Falafelit


400 g käyttövalmiita kikherneitä
1 porkkana
1 dl korppujauhoja
2 valkosipulinkynttä
1 tl juustokuminaa
2 tl suolaa
hyppysellinen chilijauhetta
mustapippuria
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 dl  tuoretta persiljaa
puolikkaan sitruunan mehu
1 rkl oliiviöljyä


Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne pannulla. Kuori ja raasta sekä porkkana että inkivääri. Valuta kikherneet ja muussaa ne kulhossa haarukalla (tai jos omistat monitoimikoneen tai tehokkaan blenderin, niin surauta ne siinä) tasaiseksi massaksi. 

Lisää kikhernemassaan kuivamausteet ja korppujauhot. Sekoita joukkoon myös raastettu inkivääri, sitruunan mehu ja silputtu persilja. Lorauta joukkoon oliiviöljyä. Jos taikina on liian löysän oloista, tukevoita sitä lisäämällä vielä vähän korppujauhoja. Jos taikina taas vaikuttaa liian kuivalta, lisää hiukan öljyä tai sitruunan mehua.

Halutessasi voit paistaa pannulla pienen koepalan ja tarkistaa, ovatko mausteet kohdallaan. Pyörittele sitten takinasta sopivia palleroita. Hieman lituskaiset falafelit on helpompi paistaa kuin aivan pyöreät. Kuumenna öljy pannulla ja paista falafeleihin syvän kultainen sävy. Tarjoa tsatsikin ja esimerkiksi pitaleipien, couscousin tai riisin kanssa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti