sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Lempeää lohikeittoa koti-ikävään

Rakastan lohta ja lohikeittoa. Siitä huolimatta lohikeittoa tulee keitettyä syntisen harvoin. Yhtenä näistä päivistä teki mieli jotain tuttua ja turvallista. Jotain pehmeää ja täyteläistä.  

Lohikeiton lempeys lohdutti pienessä koti-ikävässä. Se maistui melkein yhtä hyvältä kuin äidin tekemä. Enää puuttui vain kunnon ruisleipä.


Lempeä lohikeitto 

4 annosta

500 g lohifilettä
6 pienehköä perunaa
1 sipuli
2,5-3  dl ruokakermaa
suolaa
tuoretta tilliä
nokare voita


Silppua sipuli. Kuori perunat ja kuutioi ne sopiviksi paloiksi. Laita perunat ja sipuli kattilaan vesimäärään, joka juuri peittää ne. Lisää veteen suolaa ja anna keittyä noin 15-20 minuuttia.

Leikkaa sillä aikaa lohi parin sentin kuutioiksi. Ripottele hiukan suolaa lohikuutioille. 

Lisää lohipalat keittoon, kun perunat ovat pehmenneet. Lohen kypsyttyä (menee viitisen minuuttia) kaada joukkoon ruokakerma. Anna keiton kuumeta, mutta älä päästä sitä enää kiehumaan. Mausta tillisilpulla, tarkista suolan määrä ja lisää keittoon aivan lopuksi nokare voita. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti