keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Makeaa uutta vuotta!

Meillä oli eilen uudenvuoden juhlat. Vaihtuvan vuoden kunniaksi halusin tarjota juustokakkua ja kokeilla samalla jotakin uutta. Hain takaa jotakin raikasta, marjaisaa ja piparkakkupohjaan sopivaa.

Etsintöjen jälkeen löysin Hellapoliisilta hyvältä vaikuttavan reseptin, josta vaihdoin ranskankerman maitorahkaksi ja vähensin hiukan liivatteen määrää. Neljällä liivatelehdelle kakku oli aika pehmeää mutta pysyi kasassa. Lisäksi murskasin vain osan puolukoista soseeksi ja laitoin loput kokonaisina. Näin kakku sai sekä upean värin että suloisia sattumia.

Kakussa oli talven tuntua ja tuoksua: kardemumma ja piparit maistuivat vielä joululta ja puolukat purivat kuin pikkupakkanen.

Puolukkajuustokakku piparipohjalla


Pohja:
200 g pipareita murskattuna
75 g voita sulatettuna

Täyte:
4 liivatelehteä
vajaa 1/2 dl mehua tai vettä
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
5 dl kokonaisia pakastepuolukoita

Murskaa piparit pieniksi muruiksi ja sekoita ne sulaneen voin kanssa. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja taputtele piparinmuruseos sen pohjalle.

Anna liivatelehtien liota kylmässä vedessä noin viisi minuuttia. Puristele liivatelehdistä vesi ja liuota ne kuumaan veteen tai mehutilkkaan ja anna jäähtyä haaleaksi.

Vatkaa tasaiseksi tuorejuusto, maitorahka, sokeri, vaniljasokeri ja kardemumma.
Soseuta joukkoon puolet puolukoista ja lisää loput kokonaisina.

Lisää joukkoon vielä haalea liivateseos ja vatkattu kermavaahto. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä 4-5 tuntia tai yön yli.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti