perjantai 10. tammikuuta 2014

Sielukas porkkana-avokadosalaatti

Ehkä olettekin jo huomanneet, että avokado ja paahdettu porkkana ovat lyömätön kaksikko. Ne ovat tämänkin salaatin sielu ja sydän. 


Porkkana-avokadosalaatti


salaattia (esim. tammenlehvä-)
muutama porkkana
oliiviöljyä
punaista balsamiviinietikkaa
suolaa
rouhaus mustapippuria
pikkiriikkinen ripaus chiliä
hunajaa
avokado
kirsikkatomaatteja
aurinkokuivattuja tomaatteja
kalamata-oliiveja
fetaa


Leikkaa porkkanat tikuiksi. Laita ne vuokaan tai pellille ja lorauta päälle oliiviöljyä ja hiukan punaista balsamiviinietikkaa. Mausta kevyesti hunajalla, suolalla, mustapippurilla ja pienellä ripauksella chiliä. Laita uuniin 200 asteeseen vajaaksi 20 minuutiksi. Kääntele välillä. Porkkanat saavat jäädä vähän napakoiksi. 

Porkkanoiden ollessa uunissa kokoa muu salaatti kasaan: pese ja revi salaatti, pilko avokado ja kirsikkatomaatit, pienennä aurinkokuivatut tomaatit ja lisää oliivit. Lisää lopuksi lämpimät porkkanat salaattiin ja murusta fetaa niiden päälle, jotta sekin hiukan lämpiää.  

Tee vielä lopuksi salaattikastike oliiviöljystä, punaisesta balsamiviinietikasta, hunajasta, suolasta ja mustapippurista.


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti