lauantai 25. tammikuuta 2014

Pinaattipannarikestit

Tässä yhtenä päivänä kauppalistaa rustatessa ja iltaruokaa miettiessä löi kertakaikkisesti tyhjää. Ei oikein tehnyt mitään mieli eikä oikein mikään inspiroinut. Kunnes keksittiin, että ostetaan pinaattilettuja – eikun tehdään itse pinaattipannaria! 

Oletteko koskaan maistaneet pinaattipannukakkua? Se on tosi hyvää, parempaa  kuin kaupan pinaattilätyt ja sen tekeminen on vaivattomampaa kuin pinaattilettujen paistaminen itse. Siinä onkin jo kolme hyvää syytä laittaa arki-illan kekkerit pystyyn ja kokeilla tätä (aikoinaan Yhteishyvästä nappaamaani) reseptiä. Puolukkahillo tai -survos on tietysti ihan pakollinen seuralainen pinaattipannarikesteillä. 

Pinaattipannari


1 pussi (150 g) pakastepinaattia
2 kananmunaa
8 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
25 g sulatettua voita tai margariinia


Sulata pakastepinaatti ja valuta siitä neste. Sekoita pinaatti, kananmunat, maito, jauhot, suola ja voi taikinaksi. Turvota taikinaa 15-20 minuuttia.

Kaada taikina tasaisesti leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista 225 asteessa noin puoli tuntia.   


Ei ehkä kuvauksellista mutta mielettömän hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti