tiistai 4. helmikuuta 2014

Nyt otti ohrapuuro

...mutta niin oli tarkoituskin. Viime viikon pakkaslukemat saivat haluamaan jotakin oikein lämmintä ja kotoisaa, nimittäin ohrapuuroa ja mustikkasoppaa. Voin muuten taata, ettei pari tuntia uunissa hautuva puuro jätä kylmäksi vaan lämmittää oloa vielä pitkälle iltaan.


Ohrapuuro

1 litra punaista maitoa
2 dl ohrasuurimoita
2 tl suolaa

Pinnalle: muutama pieni voinokare

Voitele noin 1, 5 litran vetoinen uunivuoka kevyesti rasvalla. Kaada vuokaan kylmä maito, ohrasuurimot ja suola ja sekoita. Lisää pinnalle muutama voinokare.

Kuumenna uuni 175 asteiseksi ja anna puuron kypsyä noin kaksi tuntia. Jos puuron pinta uhkaa tummua liiaksi, laita vuoan päälle leivinpaperi. Puuro on valmista, kun ohrasuurimot ovat turvonneet pehmeiksi ja kaikki maito on imeytynyt niihin.    


Mustikkasoppa

7 dl vettä 
4 dl mustikoita
1/2 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja tai maizenaa
1 dl vettä

Laita kattilaan vesi, mustikat ja sokeri. Keitä noin 10 minuuttia ja nosta sitten kattila liedeltä.

Sekoita perunajauhot tai maizena desiin kylmää vettä. Kaada suuruste mustikkakeittoon ohuena nauhana kaiken aikaa sekoittaen. Kiehauta keitto ja anna hiukan jäähtyä ennen tarjoilua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti