perjantai 14. helmikuuta 2014

Ystävänpäivän pannacotta ja vadelma-granaattiomenahilloke

Joskus vuosi sitten päätin, että opettelen tekemään pannacottaa. Silloin en vielä tiennyt, että se on ehkä yksi helpoimmista jälkkäreistä: kuohukermaa, multisokeria ja puolikas vaniljatanko kattilaan, seos kiehautetaan ja jätetään jäähtymään. Eli tämän oppii kuka vain kerrasta ja hyvä niin, sillä pannacotta ansaitsee päästä jokaiseen pöytään. 

Ystävänpäivän kunniaksi tein siis jälkiruoaksi pannacottaa. Kiehautin granaattiomenasta ja vadelmista hillokkeen, joka tuo pannacottan vaniljaiseen pehmeyteen sopivasti kirpeyttä, hapokkuutta ja makeutta. Pannacottan jähmettyminen vie muutaman tunnin, mutta itse annan sen yleensä nukkua yön yli jääkaapissa. Pannacotta ei siis välttämättä enää ehdi tämän ystävänpäivän menuusi, mutta ei se mitään. Ystäviä ja omia kultiahan saa hemmotella päivästä rippumatta.



Pannacotta


4 annosta

5 dl kuohukermaa
1 dl hyytelösokeri Multia
1/2 vaniljatanko

Sekoita kuohukerma ja hyytelösokeri kattilassa. Leikkaa puolikas vaniljatanko, raaputa hiukan sen sisuksia ja heitä sekä tanko että sisukset kattilaan. 

Kuumenna seosta keskilämmöllä ja kiehauta vajaa minuutti. Poista vaniljatanko seokesta. Kaada sitten seos annosastioihin. Anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.

Tarjoilu: Voit tarjota pannacottan joko suoraan astioista tai koittaa kumota sen. Ainakin juomalasista pannacotta irtoaa suht helposti ja siististi jälkiruokalautaselle (jos pannacotta ei tahdo kumoutua pelkällä taputtelulla, työnnä aivan varovasti veitsi lasin ja pannacottan väliin ja paina se lasin pohjaan asti. Näin pannacotta irtoaa lasin pinnasta ja saat sen lautaselle.) Kruunaa annokset vadelma-granaattiomenahillokkeella. 


Vadelma-granaattiomenahilloke


puolikkaan granaattiomenan siemenet ja mehu
reilu 100 g pakastevadelmia
1/2 dl vaaleaa siirappia
1 rkl sitruunan mehua


Purista ja koputtele puolikkaan granaattiomenan mehu ja siemenet pieneen kattilaan. Kuumenna yhdessä vadelmien ja siirapin kanssa. Lisää joukkoon sitruunan mehu ja kiehauta. Anna porista miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.

Anna hillokkeen jäähtyä kunnolla jääkaapissa ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti