tiistai 11. maaliskuuta 2014

Kardemummaa

Kardemumma on yksi lempimausteistani. Pullassa sitä pitää olla niin, että maistuu. Toisinaan laitan pari kardemumman murusta kahvin joukkoon makua antamaan - mukavaa vaihtelua, ja samalla talttuu sekä kahvin- että makeanhimo. 

Yleensä ostan kardemummani valmiiksi jauhettuna siinä kaupan koeputkimaisessa putkilossa. Kun törmäsin sisustuskaupassa näihin kokonaisiin kardemumman siemenpalkoihin, en voinut ostamatta niitä (varsinkin, kun ne myytiin puoleen hintaan). Kardemummasta saikin aika suloisen ja tuoksuvan sisustuselementin.

Hmm...pitäisiköhän joku päivä leipoa pullaa?



4 kommenttia:

  1. Minäkin olen välillä tehnyt kardemummakahvia, ihana tuoksu! Minulla on visio väsätä kardemummajädeä joulupöytään (juu, aikaa on...), jolloin pitää kyllä ehdottomasti käyttää kokonaista kardemummaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kardemummajätski kuulostaa ihanalta! Näin kaupan pakastealtaassa Kolmen kaverin mustikka-kardemummajäätelöä, sekin voisi olla aika hyvää :)

      Poista
  2. Oi, näyttää ihanalta! Intialaisessa ruuassa on monesti noita suuria kardemummansiemeniä, ne on niin hyviä. :--) voin melkein haistaa tuoksun tänne asti. Kardemumma on munkin lempimauste.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onkin jo pitempään tehnyt mieli intialaista ruokaa - ehkä nää kardemummat pääsee pian käyttöön :)

      Poista