perjantai 28. maaliskuuta 2014

Keväinen thai-kanakeitto



Keväisenä päivänä tahtoo myös syödä jotain keväistä. Thaimaalaistyylinen kanakeitto oli juuri sitä, mitä kaipasin: aurinko lautasella, täynnä virtaa ja elinvoimaa. Kokeilin muuten ensimmäistä kertaa thai-basilikaa, jonka maussa on häivähdys anista. En ole vielä ihan varma, tykkäänkö yrtistä sen suuremmin, mutta ainakin maltillisesti annosteltuna se toi kivan säväyksen keittoon.  














Thai-kanakeitto


400 g kanaa
2 isohkoa porkkanaa
punainen paprika
sipuli
valkosipulinkynsi
2 rkl punaista thai-currytahnaa
pala tuoretta inkivääriä
vettä
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
kaksi "kiekkoa" täysjyvänuudeleita
puolikkaan limen mehu
pari tilkkaa soijaa tai kalakastiketta
(thai-basilikaa)


Paista ensin kanapalat pannulla ja mausta ne kevyesti suolalla.

Siivuta sipuli ohuiksi puoliympyröiksi ja pilko valkosipuli pieneksi. Suikaloi porkkanat ja paprika. Raasta inkivääri.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä ensin sipulia ja valkosipulia. Laita myös porkkana- ja paprikasuikaleet kuullottumaan. Lisää joukkoon raastettu inkivääri ja mausta kasvikset punaisella thai-currytahnalla. Sekoita ja paista vielä hetki. 

Siirrä paistetut kanat kattilaan. Lisää kookosmaito, kanaliemikuutio ja sopiva määrä vettä. Anna porista lempeästi noin 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsyneet. Murra hiukan nuudeleita ja laita ne keittoon kypsymään muutamaksi minuutiksi. Kun nuudelit ovat pehmenneet, purista keittoon puolikkaan limen mehu ja mausta vielä tilkalla soijaa tai kalakastiketta. Halutessasi voit silputa keittoon vähän thai-basilikaa.  


2 kommenttia:

  1. Näyttääpä aurinkoiselta! Ja energiseltä. Oi että, alkoi haluttaa kanssa tämmöistä raikasta keittoa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! Ei muuta kuin kattila porisemaan vaan :). Tämä keitto tosiaan tekee olon energiseksi ja kevyen keväiseksi :)

      Poista