keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Ruokaisa ohrasalaatti

Olen tykästynyt kotimaiseen ohraan ja sen monikäyttöisyyteen. Ohra on hyvä lisuke monelle ruoalle ja usein keitänkin sitä riisin, nuudelien tai perunan sijasta. Siitä saa tehtyä myös maistuvia ohrattoja. Ohra on tosi terveellistä: se sisältää runsaasti kuitua, B-ryhmän vitamiineja sekä rautaa ja muita kivennäisaineita. Kotimaisuudessaan ohra on myös ekologisempi vaihtoehto ruokapöytään kuin vaikkapa kaukaa tuotu riisi.

Tähän lämpimään salaattiin ohra tuo mukavasti ruokaisuutta ja rakennetta. Kannattaa kokeilla!




























Lämmin ja ruokaisa ohrasalaatti

2 punasipulia
munakoiso
punainen paprika
halloumia
n. 1,5 dl täysjyväohrasuurimoita (esikypsytettyjä ja ei-puuroutuvia) 
vettä
suolaa
rucolaa
kirsikkatomaatteja
aurinkokuivattuja tomaatteja

kastike:
1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
0,5 dl oliiviöljyä
1 tl juoksevaa hunajaa
hiukan sitruunan mehua
mustapippuria
suolaa


Sivele uunivuoka kevyesti oliiviöljyllä. Lohko punasipulit, munakoiso ja paprika ja laita ne vuokaan. Sekoita seuraavaksi kastike. Kaada noin puolet kastikkeesta vuoassa olevien kasvisten joukkoon ja jätä siitä loput myöhempää käyttöä varten.  Laita vuoka 200-asteiseen uuniin  20-30 minuutiksi. Kääntele kasviksia paahtamisen puolivälissä.

Valmistele muu salaatti sillä välin. Laita ohra keittymään suolalla maustettuun veteen. Pese rucola, halkaise kirsikkatomaatit ja pilko aurinkokuivatut tomaatit. Siivuta halloumi ja paista siivut pannulla kullansävyisiksi.

Kun kasvikset ovat paahtuneet ja ohra keittynyt, kokoa kaikki ainekset isoon astiaan. Mausta salaatti vielä jäljelle jääneellä kastikkeella ja sekoita.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti