torstai 20. maaliskuuta 2014

Purtavaa illaksi: Täytetty lohi-salvialeipä






























Tänään haluaisin tarjota teille jotakin mutkatonta ja maukasta illan iloksi ja vatsan täytteeksi. Voin taata, että tämä lohi-salvialeipä vie nälän ja kielen mennessään. Salvia on melko voimakasmakuinen yrtti, mutta tähän leipään salviatahna sopii täydellisesti. Yhdessä lohen, rucolan, kirsikkatomaattien ja rapeaksi paahdetun leivän kanssa se luo vastustustamattoman makuelämyksen. Täytettäväksi sopii hyvin jokin ciabatta-tyyppinen, leveä ja pullea leipä. Itse käytin tällä kertaa rustiikkisena italialaisleipänä myytyä tapausta, joka oli leivottu tavallista ciabattaa tummemista jauhoista ja höystetty siemenillä.


Täytetty lohi-salvialeipä 


ciabatta tai joku muu vastaava leipä
salviatahnaa
kylmäsavustettuja lohisiivuja
rucolaa
kirsikkatomaatteja
(cocktail-tikkuja)

Halkaise leipä kahtia vaakasuunnassa. Laita leivänpuolikkaat uunipellille ja paahda niitä hetki molemmin puolin 200-asteisessa uunissa niin, että ne hieman lämpenevät ja rapsakoituvat.

Ota leivänpuolikkaat uunista ja sivele niiden sisäpinnalle salviatahnaa. Levitä pohjapalalle tasaisesti rucola, kylmäsavustetut lohisiivut ja halkaistut kirsikkatomaatit. Laita kansipuolisko päälle ja paina hiukan. Leikkaa täytetty leipä neljään osaan. Halutessasi voit tökätä kuhunkin leipäpalaan cocktail-tikun, jolloin ne pysyvät paremmin koossa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti